top of page
  • Foto van schrijverwini

Dag 4

Unieke wandeling naar Petra


Het zonlicht maakt ons wakker…. Na een goed ontbijt, zijn we klaar om een van de bekendste historische sites ter wereld te bezoeken: Petra. We doen dat via de “ achterdeur “. We wandelen 2 uur lichtjes stijgend en krijgen indrukwekkend uitzicht over de Wadi Araba woestijn. Dan vangen we de eerste glimp van het Monastery. Bij elke stap die we zetten wordt een van dit schitterende gebouw onthuld.

We dalen via trappen af naar het hart van de site van Petra en ontdekken de grandeur van deze historische stad. Ons eindpunt is de Treasury, het meest bekende gebouw van Petra. We wandelen er van weg door smalle Siq om nadien op onze passen terug te keren en zo te genieten van het beroemde uitzicht ( zoals velen die kennen uit de Indiana Jones film). We eindigen onze Petra-dag in een comfortabel hotel. We hebben vandaag in totaal zo’n 16 km gewandeld ( 5 á 6u ) incl lunch, stijgen 469m, dalen 482m.
116 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yoga les, 1 november 2024

https://us06web.zoom.us/rec/share/nhL6rS_Y4QQmSytntxSAPYNHKDd2X3NC6kE7s5USpUHoAAziJBwBpGQpX0lvmOFS.7HJF9KGE81_46sFM In deze les beoefenen we onder andere de zonnegroet en een ademhalingsoefening voor

コメント


bottom of page