top of page
  • Foto van schrijverwinid6

Dag 4

Unieke wandeling naar Petra

Het zonlicht maakt ons wakker…. Na een goed ontbijt, zijn we klaar om een van de bekendste historische sites ter wereld te bezoeken: Petra. We doen dat via de “ achterdeur “. We wandelen 2 uur lichtjes stijgend en krijgen indrukwekkend uitzicht over de Wadi Araba woestijn. Dan vangen we de eerste glimp van het Monastery. Bij elke stap die we zetten wordt een van dit schitterende gebouw onthuld.

We dalen via trappen af naar het hart van de site van Petra en ontdekken de grandeur van deze historische stad. Ons eindpunt is de Treasury, het meest bekende gebouw van Petra. We wandelen er van weg door smalle Siq om nadien op onze passen terug te keren en zo te genieten van het beroemde uitzicht ( zoals velen die kennen uit de Indiana Jones film). We eindigen onze Petra-dag in een comfortabel hotel. We hebben vandaag in totaal zo’n 16 km gewandeld ( 5 á 6u ) incl lunch, stijgen 469m, dalen 482m.
108 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Beste mensen, Voor wie de yoga les zojuist heeft gemist, is er nog een kans om deze via de onderstaande link te volgen. Veel rust en harmonie gewenst! Groetjes, Floris https://us06web.zoom.us/rec/shar

bottom of page