top of page
WANDELING Averbode - GRATIS
WANDELING Averbode - GRATIS

za 29 mei

|

Abdij van Averbode

WANDELING Averbode - GRATIS

Iedereen welkom op deze pittige wandeling van 15 km in de prachtige omgeving van de abdij van Averbode, Uitgestippeld door het Parkili Expeditie21-team, ter voorbereiding van hun avontuur eind 2021.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

29 mei 2021, 10:00

Abdij van Averbode, Herseltsebaan 2, 3271 Scherpenheuvel-Zichem, België

Gasten

Over het evenement

Wandeling

Deze sportieve wandeling van ruim 15 kilometer doet drie provinciën aan: Antwerpen - Limburg - Vlaams Brabant.   De Kempense bossen, heide, vennen en zandpaden komen dus ruim aan bod.  Het parcours is bijna uitsluitend onverhard met singletracks en korte zandklimmetjes.  Stevig wandelschoeisel voorzien aub. 

Eten en drinken

we wandelen corona-veilig in kleine groepjes en onze zelf meegebrachte lunch nutigen we coronaproof aan de piknikbanken bij de visvijver van Tessenderlo in natuurgebied Gerhagen.  De organisatoren voorzien 's middags een dessertje  en terug de parking is er tijd voor een corona-veilige nababbel met een natje en droogje + aanbod merchandising

Prijs

Gratis, maar vrije gift of aankoop online of ter plaatse is welkom. zie https://www.parkili.be/steun-shop 

Abdij

Rond de abdij van Averbode kan het wat drukker zijn, maar mits afstand houden (en evt. mondmasker) een must-do. Aan lekkere ijsjes geen gebrek hier. Vergeet ook zeker het binnenplein van de abdij niet te bezoeken met zijn spiegelvijver en abdijkerk, een echte aanrader en vaak een pak rustiger dan erbuiten. Ruim terras, ook deels overdekt.

https://averbodemoment.be/nl/belevingscentrum/

Wij hopen op jullie massale en immer enthousiaste deelname.

Nico Meulenbergs - Dirk Dreesen

P.S.: Voor wie liever in kleinere bubbel in Averbode komt wandelen.  In mei bloeit de (heide)brem mooi en augustus-september staat de purperen heide in volle bloei.  

Voor de minder getrainde wandelaar: je kan via de link hierboven doorklikken naar de knop 'beleving'.  Hier vind je de drie favoriete wandelingen van abt Marc met knooppunten en beschrijving.  Ook stuk voor stuk aanraders.

Tickets

  • Wandeling Averbode

    gratis deelname aan wandeling

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page