Langtang-klimmers

Vastberaden op avontuur voor een betere toekomst met Parkinson.

Wie zijn ze? Wat drijft hen?

DSC_7055-cutout.png
ALAIN Decock

ALAIN Decock

Mijn motto

Blijven gaan

Ik ben

63 jaar, gehuwd met Rita, twee dochters. Was altijd avonturier (rafting, canyoning,..) Just a handyman. Sinds 2007 geconfronteerd met Parkinson en Forestier.

Mijn motivatie

Tijd voor een nieuwe uitdaging!

ANJA Cornelis

ANJA Cornelis

Mijn motto

Geniet nu, het is al later dan je denkt

Ik ben

47 jaar, woonachtig te Sint-Laureins, gehuwd met Patrick, samen hebben we 2 zonen : Wout en Jarne, halftijds werkzaam als sociaal verpleegkundige in het VCLB Meetjesland, grootste hobby’s : zumba en wandelen, diagnose sedert november 2018.

Mijn motivatie

Sporten en bewegen staat reeds enige tijd centraal in mijn leven. Een ‘serieuze’ berg beklimmen staat dan ook hoog op mijn bucketlist.

DIRK Dreesen

DIRK Dreesen

Mijn motto

Maak van je droom een plan en van je twijfel ‘ik kan’

Ik ben

50 jaar (diagnose Parkinson sinds januari 2018), gehuwd en ouders (maar ook eenmaal sterrenouders) van 3 dochters.  Sinds kort medewerker personeelszaken in een psychiatrisch ziekenhuis. Empathisch en een doorzetter en sportief ben ik wandelaar en fietser. Ik geniet zeker ook van de geneugten des levens zoals koken en wijn.  Maak van elke dag een zinvolle dag en vooral ‘Carpe Diem’.

Mijn motivatie

Gezien mijn motto dicht aanleunt bij dat van Parkili was de zin voor Langtang en de Himalaya zeer snel gewekt.

ERIK Leysen

ERIK Leysen

Mijn motto

Samen sterk

Ik ben

gehuwd met Lydia Saelens en vader van 2 kinderen. Medeoprichter en bezieler van Parkili van het eerste uur. En nu klaar voor een nieuwe uitdaging.

Mijn motivatie

Samen op weg naar Langtang om mensen met Parkinson een hart onder de riem te steken.

ERWIN Everaert

ERWIN Everaert

Mijn motto

Teamwerk maakt sterk

Ik ben

gehuwd met Gerda en afkomstig uit Diksmuide. We hebben 3 dochters en 6 kleindochters. Ik ben leraar Lichamelijke Opvoeding en was actief als volleybaltrainer.

Mijn motivatie

Langtang zie ik als een sportieve groepsuitdaging.  Een unieke kans iets moois op te bouwen om zo samen de top te bereiken.

FABIENNE Ottevaere

FABIENNE Ottevaere

Mijn motto

Samen medelevend staan we sterk

Ik ben

52 jaar en mama van drie toffe jongvolwassen kinderen waarvan eentje al het huis uit is. Ik werk fulltime als boekhoudster. De vrije tijd die ik heb, breng ik graag door met mensen die me nauw aan het hart liggen.

Mijn motivatie

Nepal is een uitdaging, die ik met het nodige positivisme zal proberen tot een goed einde te brengen. Samen met de volledige groep natuurlijk! 

JEN Maes

JEN Maes

Mijn motto

Zot zijn doet geen zeer

Ik ben

neuroloog van opleiding en gepassioneerd reiziger, gek op bergen. Vandaar mijn 2e trip met Parki’s, een groep mensen die ik een warm hart toedraag. Daarnaast ben ik fiere papa van 3 monsters -heu- kinderen Jasper, Mathias en Raissa, hou van lezen, musea en bovenal Nick Cave en sushi!

Mijn motivatie

Ik neem de rol van strenge maar rechtvaardige reisleider op mijn tere schouders.

JOERI Vercauteren 

JOERI Vercauteren 

Mijn motto

Beweeg, motiveer en breng het beste boven in elkaar

Ik ben

aan de slag als manueel- en sport-kinesitherapeut bij groepspraktijk Beweegpunt in Lier en bij de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Af en toe begeleid ik ook Antwerp Rugby Club bij hun wedstrijden. Naast koffie en muziek behoren sport en beweging tot mijn grootste passies. Ik ben ervan overtuigd dat beweging (correct en gedoseerd) cruciaal is voor het welzijn van een gezond of herstellend lichaam. En dus zéker voor iemand wiens leven plots werd omgegooid door Parkinson. Ik ben gefascineerd door de mens in al zijn facetten, lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk verbonden.

Mijn motivatie

Ik hou er enorm van om mensen te motiveren en er mee voor te zorgen dat ze het beste in zichzelf naar boven halen. Zelf ben ik gepassioneerd bezig met triatlon, zeilen, snowboarden, maar ook met concerten, theater en festivals.

JOHAN Decock

JOHAN Decock

Mijn motto

Geniet van de kleine dingen in het leven

Ik ben

52 jaar en bij mij is de diagnose gesteld in oktober 2018. Als levensgenieter hou ik van een schuimende pint met mate(n), en helpt een goeie snuif humor mij, vooral de paar laatste jaren, om het leven wat te relativeren. Ook heb ik leren genieten van het leven. Verder hou ik van sporten, 20 jaar naar de fitness geweest, nu ga ik vooral veel wandelen en fietsen en beoefen ik sportschieten. Een goed boek en een spannende film kan ik ook geweldig appreciëren. Reizen is ook een grote passie van mij waarbij ik als natuurliefhebber graag natuurparken en historische gebouwen en sites bezoek.

Mijn motivatie

Langtang is voor mij niet alleen een sportieve uitdaging, maar vooral ook een geweldige ervaring waar ik als natuurliefhebber zal genieten van ieder moment...

JUSTIEN Vannieuwenhuyse 

JUSTIEN Vannieuwenhuyse 

Mijn motto

Yes, we can! :-)

Ik ben

25 jaar en werk als logopediste in het ziekenhuis AZ Delta. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met lopen, dansen en werk ik in een caféétje. Daarnaast zet ik graag een stapje in het nachtleven.

Mijn motivatie

Met héél veel enthousiasme ga ik de uitdaging aan om samen de top van de Langtang te bereiken.

KRIS Lammens

KRIS Lammens

Mijn motto

Samen Fit en Fun door dik en dun

Ik ben

51 jaar en gehuwd sinds 25 jaar met Mieke Alliet en trotse vader van Leena, Marius en Merja. Ik woon in Spiere-Helkijn, in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen op 8 km van de Kluisberg. Ik werk als boekhouder bij Vanomobil te Deerlijk. Hobby's: tafeltennis, lopen, zwemmen, quality time met vrienden, reizen,... en 'taxi Gilbert' voor de hobbies van onze 3 kids. Diagnose van juveniele Parkinson 'officieel' bevestigd in 2017, na een zoektocht van vele jaren via kiné en dergelijke. vermoedelijk woekert de ziekte reeds 15 jaar stilletjes door mijn lichaam. Kenmerken: positivo, sportief, doorzetter, lolbroek, echte vriend, steunpilaar,...

Mijn motivatie

Ik wil de waarden van Parkili zo breed mogelijk helpen uitdragen!

MAGDA Ghyselen

MAGDA Ghyselen

Mijn motto

De dingen zijn zoals ze zijn, niet zagen maar eraan beginnen

Ik ben

59 jaar, woon in Brugge. Ik ben eerder een doener, beetje impulsief, beetje eigengereid, beetje verlegen. Ik werk als kinesitherapeut of eerder psychomotorisch therapeut in een revalidatiecentrum. Sedert 2007 met mr parkinson als metgezel. Toen had ik nooit gedacht dat ik nog zo lang zou kunnen werken, actief zijn en genieten van het leven. In mijn vrije tijd trek ik graag op met vrienden en familie, ik hou van sporten, cultuur, natuur, buiten bezig zijn. Ik wil blijven ingaan tegen wat Parkinson met mij doet: Ik wil niet in een hoekje kruipen maar me open stellen voor anderen, hard aan mijn fysiek werken, met mijn mentale en fysieke grenzen leren om gaan. Actief zijn samen met andere mensen met parkinson helpt mij daarbij.

Mijn motivatie

Samen een uniek project waarmaken. En tegelijk meewerken aan een beter begrip voor wat dat is, leven met Parkinson…

MYRIAM Penninckx 

MYRIAM Penninckx 

Mijn motto

Feel good, do good, look good

Ik ben

gehuwd, moeder van 2 kinderen, grootmoeder van 4 kleinkinderen en een carrière van 42 jaar in de financiële sector …tot in 2015 plots alles even stil stond!
Net 60 en de diagnose Parkinson. Na de schok ben ik recht gekropen. Ik wil mijn omgeving tonen dat een tegenslag niet het einde is maar ook een nieuw begin. Ik wil blijven dromen…en blijven geloven dat ik samen met lotgenoten bergen kan verzetten…daarom gaat het vandaag zeer goed met mij en geniet ik van elke dag.

Mijn motivatie

Living life to the TOP with Parkinson.

NICO Meulenbergs

NICO Meulenbergs

Mijn motto

Overtref jezelf

Ik ben

43 jaar en projectleider van beroep. Ik ben getrouwd met Liesbeth en samen hebben we vier kinderen. 5 jaar geleden kreeg ik de diagnose van Parkinson.

Mijn motivatie

Door deel te nemen aan dit avontuur met andere lotgenoten hoop ik een weg te vinden in het aanvaardingsproces van deze ziekte en te bewijzen dat ondanks de aanwezigheid van Parkinson, je toch nog ‘onmogelijke’ dingen kan verwezenlijken.

OLGA Lemeshava

OLGA Lemeshava

Mijn motto

Verliefd op het leven van hier en nu

Ik ben

39 jaar en mama van een 18 jarige jonge man, planten en yoga liefhebber, boekhouder van beroep. Het is al bijna 1 jaar geleden dat ik meer te weten kwam over het ontstaan van de fysieke en psychische veranderingen in mijn lichaam van de laatste jaren, mijn diagnose dus. Het was eerder een opluchting, omdat alle puzzelstukken op hun plaats viielen, met het besef dat er is niets mis met mij mentaal, het is gewoon door een tekort aan dopamine... Nu, met de juiste behandeling ben ik terug mijzelf geworden: spontaan, creatief, durvend en avontuurlijk.

Mijn motivatie

Het beklimmen van Langtang zal de eerste grote avontuur worden in mijn nieuwe leven met Mr. Parkinson.

PETER Saey

PETER Saey

Mijn motto

Samen ervoor gaan en blijven gaan.

Ik ben

51 jaar, draaier-frezer van beroep. Ik heb 2 grote kids (uit huis) en een schat van een partner. 'k Ben zeer sportief (ex-wielrenner). Sinds mijn 24 ste drager van een defibrillator, sinds mijn 49ste Parkinson diagnose.

Mijn motivatie

Wandelen in Nepal zie ik als een eenmalige en unieke kans. Een uitdaging buiten mijn vertrouwde omgeving waar ik enorm naar uitkijk. Yes we can Langtang 2020 👍

RENAAT Reyns 

RENAAT Reyns 

Mijn motto

Samen positief door het leven

Ik ben

gewezen bakker uit bier- en chocoladedorp Wieze. Liefhebber van de Zwitserse Alpen via vrijwilligerswerk voor Intersoc gezinsvakanties. Parkinson is mijn deel sinds 4 jaren. Positief in het leven samen met Anne, dochter Astrid en zoon Bram. Langtang 2020 wordt top!

Mijn motivatie

De Langtang beklimming samen met lotgenoten, dat kan niet anders dan een top-event worden.

SAMANTHA Brouwer Vizentin 

SAMANTHA Brouwer Vizentin 

Mijn motto

Wie beweegt en schrijft die blijft

Ik ben

47 jaar, moeder van 2 kinderen Tommie en Erik. Sinds 2015 leef ik samen met Mr. Parkinson en ondanks dat hij soms vervelend doet, heeft hij mij ook laten zien hoe je van het leven kunt genieten. Mijn hobby's zijn wandelen en schrijven en ik schrijf veel over mijn leven met Parkinson.

Mijn motivatie

De Langtang-expeditie omvat zowat alles wat belangrijk is voor mij: avontuur, aamen positief in het leven staan en Parkinson meer in de aandacht brengen.

STEFAAN Vandekinderen

STEFAAN Vandekinderen

Mijn motto

Zoals ik altijd zeg: तपाईं हास्यको स्पर्शको साथ टाढा पुग्न सक्नुहुन्छ

Ik ben

avontuurlijk en zorgzaam. Ik ben een 40 jarige buddy die werkt als hoofdverpleegkundige op de afdeling Neurologie van het ziekenhuis in Torhout. Gedreven om iedereen boven op "den berg" te krijgen en zorgzaam in moeilijke momenten.

Mijn motivatie

Avontuur zit in mijn bloed, net als de zorg voor anderen. Blij dat ik er na de Kilimanjaro opnieuw kan bij zijn.

TINE Ramon

TINE Ramon

Mijn motto

Geniet van elkaar en van elke dag

Ik ben

blij met mijn fijne job als kinesitherapeut en projectmedewerker in de revalidatie in az Delta Roeselare. Ik ben graag sportief bezig door te joggen, tennissen en wandelen. We plannen regelmatig een reis, zowel dichtbij als ver. Ik geniet gezellig samen zijn, lekker eten & drinken, ik geniet van thuis zijn, bezig zijn in de tuin. En bovenal geniet ik van ons fantastisch gezin!

Mijn motivatie

En ik hou van mensen en avontuur … , dus laat Langtang maar komen 😊 !

VEERLE Lecompte

VEERLE Lecompte

Mijn motto

Geniet elke dag van de kleine dingen, doch laat geen mooie kansen aan je voorbijgaan zodat je zonder spijt kunt terugblikken

Ik ben

47 jaar, getrouwd en mama van een 9-jarig zoontje. Bijna 2 jaar geleden kreeg ik de diagnose van de ziekte van Parkinson. Niettegenstaande ik een boeiende job had, besloot ik om mij volledig te concentreren op het bedwingen van de symptomen van de ziekte. Ik voel me immers te jong om het zomaar te aanvaarden. Dagelijks oefen ik (kine, ergo, logo ...) en ik beweeg veel. Met Parkili probeer ik andere lotgenoten met mijn stretch plan te motiveren om te sporten.

Mijn motivatie

Ik ben een actieve vrouw die houdt van uitdagingen. Sinds mijn jeugd gefascineerd door de bergen en ik ga vaak op wandelvakantie. Echter nog nooit een expeditie van het niveau Langtang ondernomen. Hoog tijd om dat eens te doen! Daarnaast ben ik graag onder de mensen, houd ik van muziek en geniet ik van lekker eten en drinken. Voor mij betekent Langtang dat we SAMEN: (1) Parkinson symbolisch overwinnen (2) aantonen dat bewegen écht helpt en dat er nood is aan meer begrip (3) een onvergetelijk verhaal schrijven!

WIM Vanbelle 

WIM Vanbelle 

Mijn motto

Hou van het leven en blijf in beweging

Ik ben

Wim Van Belle en heb de jeugdige leeftijd van 48j. Ik ben gehuwd met Katy. We hebben tezamen een zoon van 20j die nog studeert. Beroepshalve ben ik hoofdverpleegkundige van de dienst spoedgevallen van Az Delta. Heel sportief kan je me niet noemen maar ga toch 2x/week gaan fitnessen en 1x/week een wandeling van 10 km. Ik wil me heel graag inzetten voor Parkili.

Mijn motivatie

Iedereen de Langtang op krijgen!

ALAIN Decock